Танцуващата с вода

Танцуващата с вода

Автор: Та-Нехиси Коутс

  • Издателство: Кръг
  • /
  • Година: 2023

  • Каталог: Линк


Заглавие № 1 в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за художествена литература

„Забележителен роман.“
Елиф Шафак

„Една от най-добрите книги, които съм чела.“
Опра Уинфри

„Танцуващата с вода“ разказва историята на смелия Хайрам Уокър, роден в плантация за роби в залязващата и покварена Вирджиния. Негов баща е собственикът на мястото, а майка му е робиня, отдавна продадена в западните щати, където още държат чернокожите във вериги. Без всякакви спомени за нея момчето отраства при своя бял родител, но в редиците на несвободните. До деня, в който на деветнайсет години му се случва нещо необикновено – Хайрам пада в бурните води на реката и по чудо оцелява.

Tази среща със смъртта променя живота на младия мъж завинаги. След нея той ще дръзне да напусне единствения дом, който някога е имал, а със себе си ще изведе от него и хората, които обича. Но в това Превеждане, мост от хиляди човешки истории, Хайрам ще научи, че видимото невинаги е истинското. Той ще изпита на гърба си независимия живот, защото такъв може би не съществува и свободата също е господар – по-упорит и по-постоянен.

В своя единствен роман литературната звезда Та-Нехиси Коутс отива стъпка по-далеч от идеята, че паметта е начинът да съхраним. В „Танцуващата с вода“ тя е начин да спасим.

Image Description

Американски център

Read More