Петима в едно тяло

Петима в едно тяло

Автор: Гай Морпъс

  • Издателство: Прозорец
  • /
  • Година: 2022

  • Каталог: Линк


Населението се е разраснало до непоносими размери и Централното правителство взима радикално решение: след достигане на 17-годишна възраст всеки трябва да избере как да прекара остатъка от живота си. Възможностите са ограничени до четири – да си работник, хедонист, андроид или наемател, като само последният избор ти дава шанс да живееш до 150 години. Проблемът е, че трябва да споделяш едно тяло с още няколко съзнания, будувайки в рамките на едва четири часа в денонощието.

Малко хора избират този начин на съществуване, така че „квартирата“ на Алекс, Кейт, Майк, Бен и Сиера е по-скоро рядко явление. След 25 години съжителство петимата имат право да кандидатстват за ново, усъвършенствано тяло – срещу съответната сума, изплатена във време, което трябва да се заработи в Парк на смъртта. Някой обаче се опитва да премахне членове на комуната по време на симулативните игри. Достатъчно трудно е да се хване убиец, но е почти невъзможно, когато може би споделяте едно-единствено тяло...

Замайващо, вълнуващо пътешествие: петима непознати, принудени да споделят едно тяло в бъдеще с глад за ресурси, се оказват забъркани в загадъчно убийство. Пълно с идеи и вълнение, динамично, завладяващо четиво.
– Алекс Павези, автор на „Осмият детектив“

Гай Морпъс е пледиращ и кралски адвокат, чиито дела включват колоездачи, употребяващи наркотици, мъртви шампиони от Формула 1, футболни клубове от Висшата лига и амбициозни собственици на гробища.

Любимите му книги включват изкривяване на реалността и заигравка с последствията. Което е довело и до дебютния му роман, „Петима в едно тяло“, в който се разказва за пет души, споделящи едно тяло – вероятно с убиец.

Вторият му роман, „Имението Блек Лейк“, ще бъде издаден през 2022 г. В момента работи по третия си роман.

Гай живее близо до Фарнхам, Англия, със съпругата си и двамата си сина. В средата на 2021 г. решава да спре да практикува право и да се съсредоточи върху писането на пълен работен ден. Когато не пише, обикновено можете да го намерите да се разхожда или да тича в Съри Хилс.

Image Description

Американски център

Read More