„Детският свят на фокус – истории от КОНКОРДИЯ“ 

Фотоизложба на фондация „КОНКОРДИЯ България“

Всяко дете заслужава щастливо детство, всяко дете заслужава приключения, вдъхновение и неповторими моменти, приятели, игри и сърдечна подкрепяща среда!

Фотоизложбата „Детският свят на фокус – истории от КОНКОРДИЯ“ на фондация „КОНКОРДИЯ България“ ще бъде открита на 31 май от 11:00 ч. в Мраморното фоайе на Столична библиотека и ще продължи до 9 юни. Тя поставя в светлината на прожекторите децата, които посещават Семеен център „Посока“, където децата в неравностойно положение намират разбиране, подкрепа и надежда за по-добро бъдеще.

Нашата цел е да покажем чрез силата на изкуството, че децата от уязвимите групи заслужават шанс за истинско детство, изпълнено със смисъл и съдържание. В Семейния център „Посока“ те имат възможност да посещават различни дейности като Ателие по шах, Кулинарно ателие, Арт Ателие, групи по развитие на социални умения, планински преходи и екскурзии, тренировки по катерене и плуване, които им помагат да развиват различни ключови умения, да се социализират и да повярват в себе си и своите възможности. От ярките фотоси струи неподправена емоция и радост, защото зад обектива се крие не просто фотограф, а фотограф – социален работник! Аниния Боева влага сърцето и душата си не само в ежедневната си работа с децата от центъра, но във всяка една снимка, улавяйки най-искрените емоции на децата. „Помня всеки един кадър, който съм заснела. За мен всяка снимка е единствена и представлява момент от света на децата, който аз имам честта да споделя.“

Фондация „КОНКОРДИЯ България“ е международна независима организация, която подкрепя вече 15 години деца, младежи и семейства от уязвимите групи. Нашата мисия да е дадем на всяко дете в нужда шанса за щастливо и здраво детство.

Да отбележим детския празник – 1 юни, в компанията на група прекрасни деца, които знаят какво означава да се бориш, но и да се забавляваш и усмихваш истински.

Image Description

Американски център

Read More