• Начало
  • Събития
  • Марина Константинова представя новата си книга пред софийска публика в Столична библиотека 

Марина Константинова представя новата си книга пред софийска публика в Столична библиотека 

На 15 ноември т.г. Община град Добрич и Столична библиотека организират представяне на последния роман на Марина Константинова „Първата. Роман за живота на Дора Габе“, който ѝ донесе отличие за принос в изследването и популяризирането на творчеството на Дора Габе – част от Националната литературна награда „Дора Габе“, учредена от Община град Добрич.

Премиерата ще се състои в Мраморното фоайе на Столична библиотека от 18:00 ч. Представяне на книгата ще направи Драгомил Георгиев – литературен критик.

Ето какво казва за книгата д-р Кремена Митева: „Една интересна плетеница от белетристика, документалистика и поезия, поредната книга на Марина Константинова и първи роман за Дора Габе в литературата ни върви по прашните житейски пътища на писателката у нас и в чужбина, за да нарисува щрих по щрих образа на жената, интелектуалката, общественичката и най-вече на значимата българка поетеса. Увлекателно и ненатрапчиво, книгата ни сродява с личността и творческия свят на Дора Габе“.

Марина Константинова е творец от град Добрич. Член на Сдружението на писателите в града, реализирала е 20 свои творчески проекта с поезия и проза. Марина Константинова е поетеса, романистка, журналистка, която има дълбок интерес към големите личности на историята – тракийския владетел Севт III, румънската кралица Мария Реджина и закономерно тя стигна до бележитите ни майстори на словото Дора Габе и Йордан Йовков.

Image Description

Американски център

Read More