• Начало
  • Събития
  • Кристина Митева представя новата си книга с интервюта „Един от нас споделя“ в Столична библиотека

Кристина Митева представя новата си книга с интервюта „Един от нас споделя“ в Столична библиотека

На 23 май (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Столична библиотека ще бъде премиерата на новата книга на Кристина Митева по нейния десетгодишен проект за интервюта с най-различни хора „Един от нас споделя“ – www.oneofusshares.com.

Сборникът излиза под знака на издателство „Авангард прима“ с любезното съдействие на фирма „Бокал 77“ ООД. Художественото оформление е дело на Ангел Вълканов, а корицата е по идея на Калина Бъчварова. Отзиви за книгата са написали творците Калин Терзийски, Николай Владимиров, Атанас Христосков и Стела Даскалова. В събитието, освен авторът, ще вземат участие Калина Бъчварова, Петър Чухов, Даниела Скаф с изпълнения на арфа и други творци.

„С „Един от нас споделя“ Кристина ни показва за пореден път великолепието на общуването: само разказаната история е пълноценна история. Несподелените мисли и неизказаните идеи и прозрения угасват в тъжната самота на Човека, сам за себе си. Но разказани веднъж – и историите, и фантазиите, и прозренията ни, заживяват нов живот, свой живот – те стават легенди, настанили се в съзнанието на Човечеството. Не е необходимо да са величествени и невероятни – те просто са споделени, някой ги е чул и живее с тях; така те ще се промъкват и в казаното от него, и така – от човек на човек – те ще живеят. Ще са част от сградата на общата ни човешка памет, мисъл и дух.“ – споделя за книгата Калин Терзийски.

Image Description

Американски център

Read More