• Начало
  • Събития
  • Среща дискусия с Ева Атанасов и Даниел Смилов за новата ѝ книга и темите за глобализацията, национализма и суверенитета

Среща дискусия с Ева Атанасов и Даниел Смилов за новата ѝ книга и темите за глобализацията, национализма и суверенитета

Центърът за либерални стратегии ще представи в зала „Вяра“ на Столична библиотека на 1 февруари от 18:00 часа най-новата книга на Ева Атанасов „Tocqueville's Dilemmas and Ours: Sovereignty, Nationalism, Globalization“ (Princeton University Press, 2022), издадена на английски език. Модератор на срещата дискусия с участието на авторката ще бъде известният политолог, програмен директор на Центъра за либерални стратегии – доц. Даниел Смилов. 

Ева Атанасов има докторска степен от Чикагския университет, магистърска степен по психология от Ягелонския университет в Краков и е била постдокторант в Департамента по управление на Харвардския университет. Преподава история на политическите идеи в Bard College Berlin. Изследванията ѝ са върху въпросите на националността и демократичното гражданство, изследовател e на големия френски историк, философ и политик на XIX век Алексис дьо Токвил. Ева Атанасов е съавтор с Richard Boyd на „Tocqueville and the Frontiers of Democracy“ (Cambridge University Press, 2013), с Alan S. Kahan на „Liberal Moments: Reading Liberal Texts“ (Bloomsbury Academic, 2017) и с Thomas Bartscherer и David Bateman на „When the People Rule: Popular Sovereignty in Theory and Practice“ (издаването от Cambridge UP предстои).

Image Description

Американски център

Read More