• Начало
  • Събития
  • Западен парк и Зоопаркът са следващите дестинации на „Зелени библиотеки“ през уикенда

Западен парк и Зоопаркът са следващите дестинации на „Зелени библиотеки“ през уикенда

През тази седмица „Зелени библиотеки“ ще акостират в популярните софийски паркове – Западен парк (20 август, събота), и в любимия на всички деца Зоопарк (21 август, неделя).

Арт програмата за деца в Западния парк включва изпълнения на вокалната група „Палави ноти“ и детската театрална работилница на Ирен Кривошиева от школата за сценични изкуства „Essence“; СТЕМ игри и забавно програмиране с пчелички и ботове, както и изработване на фолклорни носии от Корея от традиционна корейска хартия. В Зоопарка децата могат да участват в забавно-образователната игра „Литературен зоопъзел“.

Посетителите могат да разгледат изложбите „Библиотеката на София разказва“ (в Западен парк), а в Зоопарка – „Поздрав от София“, представяща тогавашния облик на столицата през историята на пощенските картички от края на XIX и началото на XX век. В Софийския зоопарк ще бъдат изложени ценни и редки книги на тема зоология от колекциите на Столична библиотека. Ще могат да се видят и първите уникални издания за деца на български класици като Иван Вазов, П. Р. Славейков, Калина Малина и др.

В Западния парк поетите и музиканти Иван Христов (кавал, вокал) и Петър Чухов (китара) ще четат свои стихове, подаряват книги с автографи и ще радват посетителите с популярни авторски етно рок композиции.

И в двата парка с нас ще бъде и Библиобусът с 1500 тома с най-нови хитови заглавия. А къщичката за книги в Зоопарка, открита м.г. в партньорство със Столичния Зоопарк, ще бъде заредена с атрактивни търсени издания.

Традиционната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“ предлага на посетителите в двата парка да дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземат друга интересни книга.

За децата, както винаги, има подаръци – детски книжки, а всички посетители ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта.

Очаквайте ни от 10 до 14 часа в Западен парк, централен вход, към бул. „Сливница“ (20 август, събота) и в Зоопарка, около езерото (21 август, неделя).

Image Description

Американски център

Read More