• Начало
  • Събития
  • Очаквайте „Зелени библиотеки“ в Южния парк (13 август, събота) и в парк „Св. Троица“ (14 август, неделя)

Очаквайте „Зелени библиотеки“ в Южния парк (13 август, събота) и в парк „Св. Троица“ (14 август, неделя)

Този летен уикенд малчуганите ще играят с ботове пчелички, ще изработят кукли от традиционна корейска хартия и ще участват в интересни детски игри от Корея, ще пеят любими песни за деца от Боби Мирчев заедно с автора (парк „Св. Троица“), а в Южния парк ще се забавляват с артистите от парти агенция „Маска“ с атрактивни кукли и изпълнения на любими приказки. Там фондация „Деца на България“ са подготвили за децата игри с мисловни карти. 

За почитателите на поезията в Южния парк свои нови стихове ще четат и ще даряват книги с автографи авторите Йорданка Белева, която ще представи и детска книжка, и Ангел Игов, а поетесите Виолета Кунева и Екатерина Григорова ще представят свои творби в парк „Св. Троица“.

За релаксиращото музикално настроение ще се погрижат популярният саксофонист Иван Бороджиев с любими евъргрийни (парк „Св. Троица“) и Алек Кирев – китара, вокал (Южен парк).

И този път в двата парка ще акостира Библиобусът с 1500 тома с най-нови хитови издания.

Продължава буккросингът „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“, в който посетителите на парковете могат да се включат като дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и вземат различно интересно издание.

За малките участници на „Зелени библиотеки“ има подаръци – детски книжки, а всички посетители ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта.

Споделете инициативите на „Зелени библиотеки“ от 10 до 14 часа в Южния парк (13 август) и в парк „Св. Троица“ (14 август)!

Image Description

Американски център

Read More