• Начало
  • Събития
  • Парк „Заимов“ и Борисовата градина очакват посетителите на „Зелени библиотеки 2022“ на 6 и 7 август

Парк „Заимов“ и Борисовата градина очакват посетителите на „Зелени библиотеки 2022“ на 6 и 7 август

Кампанията „Зелени библиотеки“ продължава със следващите две локации – парк „Заимов“ на 6 август (събота) и на 7 август (неделя) в Борисовата градина

Малките посетители ще могат да участват в програмиране с ботове пчелички, образователни STEM игри, в парка „Заимов“ поетът и композитор Боби Мирчев ще изпълни свои популярни детски песни, а ръководителят на детското арт ателие на Столична библиотека художникът Христо Кърджилов ще рисува с децата. Артистите от парти агенция „Маска“ с ръководител Цветомир Иванов ще забавляват малчуганите в Борисовата градина. В поетичното четене в парк „Заимов“ ще участват известните български поетеси Мирела Иванова, Амелия Личева, Анжела Димчева, както и младата авторка на приказки – 7-годишната Каталина Павлова. Литературната среща в Борисовата градина ще бъде посветена на творчеството на Марин Бодаков, който беше активен участник във всички „Зелени библиотеки“ през годините, инициираше и участваше в най-значимите кампании и събития на Столична библиотека. В неделя творби на Марин Бодаков и свои стихове ще четат Кристин Димитрова, Том Филипс и Силвия Чолева. Авторите ще раздават и книги с автографи. Посетителите в двата парка ще могат да разгледат документалната изложба „Библиотеката на София разказва“. За доброто музикално настроение ще се погрижат в парк „Заимов“ ексатласът Георги Арсов, а в Борисовата градина Ели Раданова (вокал) и Венци Дреников (клавишни).
Популярната инициатива „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“ продължава и още на първата дестинация от тазгодишната кампания посетителите в парк „Гео Милев“ оставиха десетки свои книги и взеха нови интересни издания. С нас отново ще бъде и мобилният ни филиал – Библиобус, от който читателите на библиотеката ще могат да си изберат книги за дома. 
Всички желаещи ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци детски книжки.

Очакваме Ви в парк „Заимов“ на 6 август (събота) и в Борисовата градина на 7 август (неделя) от 10 – 14 часа.

Image Description

Американски център

Read More