200 нови читатели в неделния ден!

  • 08.08.2022

Посетителите на Борисовата градина получиха безплатни едногодишни читателски карти за Библиотеката на София и подарък книги. За доброто настроение на малките ни читатели се погрижиха от парти агенция „Маска“, за дребосъците имаше и рисуване, забавно програмиране с роботчета и среща в робота-художник Quincy!

Специална част от днешната зелена библиотека бе посветена на Марин Бодаков – активен участник в любимата лятна кампания и добър приятел на библиотеката. Негови творби, включително и непубликувани такива, прочетоха Силвия Чолева, Кристин Димитрова и Том Филипс. Подарък за децата беше и последната книга на Марин – комиксът „Раковски супергерой“, написана съвместно с 9-годишния Андрей Младенов и илюстрирана от Ясен Григоров.
Разхождащите се в парка разгледаха документалната изложба „Библиотеката на София разказва“ – истории на книги, които се пазят във фондовете на библиотеката, за съдбата на колекции на видни общественици и писатели и за моменти от историята на самата библиотека.
От мобилната ни библиотека – Библиобус – няколко ученици взеха част от книгите, които трябва да прочетат за лятото, а техните възрастни придружители си избраха творби на популярни съвременни автори.
„Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“, една от най-популярните ни инициативи, събра много книги, които ще са на разположение на софиянци.
Очакваме Ви в Южен парк на 13 август (събота) от 10 ч. до 14 ч.

Image Description

Американски център

Read More