Събития

Столична библиотека отбелязва 24 май с посещение на Библиобуса в Парк „Овча купел", открит урок по анимация за децата и премиера на детска книга

20.05.2021
Столична библиотека отбелязва 24 май с посещение на Библиобуса в Парк „Овча купел

Най -българския празник - Деня на българската просвета и култура Столична библиотека отбелязва с редица културни инициативи.

На 24 май  Библиобусът на Столична библиотека ще гостува  в Парк „Овча купел" , Старата част . За посетителите на празничните тържества ще предложим търсени и и интересни книги, атрактивни занимания и подаръци за децата - новите читатели на библиотеката . Начало на празничната програма - 10 часа.

 

 

На 22 май (събота) от 12 часа в Американския център на Столична библиотека ще бъде представен ''БЕЛОБРАДИЯТ РАЗКАЗВАЧ'' - книга с четири вълшебни приказки за децата, написани с много любов от проф. Христо Сантулов (преподавател по философия) и илюстрации от Надежда Славова  и  Яна Антонова - от анимационно студио РА АНИМАРТ. Заедно с това аниматорите от студиото  ще покажат на децата как се правят анимационни филмчета и как се рисува любим анимационен герой. В открития урок ще участват ученици от 129 училище . Входът за заниманията е свободен!

 

 

  

«
Всички