Събития

Столична библиотека гостува в парк „Овча купел" на празника на района- 6 септември

02.09.2020
Столична библиотека гостува в парк „Овча купел

Столична библиотека с Библиобуса ще бъде гост в парк „Овча купел" на тържествата по случай празника на района - 6 септември от 10.30 до 14 часа. Посетителите ще могат да разгледат пътуващата изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще ", посветена на историята на любимите софийски паркове. С нас ще е Библиобусът с над 1000 тома - класически заглавия и бестселъри на съвременни автори. От него читателите ще могат да си изберат книги за вкъщи. В специалната програма за децата предлагаме : уъркшоп по забавно програмиране с bee- bot (роботчета пчелички ), занимателни игри, книжки за оцветяване, а писателят Димитър Петров –Регин ще прочете приказки от своята поредица за най-малките "Зайко и неговите приятели". Издателство „Лексикон" и авторите - Денис Олегов и Диана Маркова (Мина Мау) ще представят свои творби и най- интересните нови книги на издателството , а Симеон Германов ще свири и пее на живо емблематични рок и блус парчета .

 

Всички желаещи ще могат да получат едногодишна безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци - детски книжки.

 

Инициативата се провежда при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Споделете празника на район „Овча купел" със Столична библиотека - с хубава книга, интересни срещи, обичана музика и отлично настроение!

  

                                                  

«
Всички