Сектор „Детска литература“ – събития и новини

Седмичен културен афиш на Детския център 14 – 18.05.2019 г.

12.05.2019
Седмичен културен афиш на Детския център 14 – 18.05.2019 г.

 

 

14 май (вторник), 17:00 ч. „В добра глава, сто ръце“. Игра с три отбора от втори и трети клас при 3-то СУ „Марин Дринов“. Участниците ще демонстрират знанията си по теми, свързани с народните пословици и поговорки и възможностите си да анализират смисъла им. Ще търсят смислови аналози и ще преоткриват необикновеното вълшебство на тези кратки, но пълни с мъдрост форми на фолклорната ни съкровищница.

 

15 май (сряда), 10:00 ч. Първи досег до цветната палитра на знанието. Гостуват ни децата от The Castle – частна езикова детска градина.

 

16 май (четвъртък), 17:00 ч. Децата от четвърта група на 159 ДГ „Олимпийче“ в гр. София ще кажат довиждане на любимата си детска градина и здравей на така дълго чакания първи клас. Тържество.

 

17 май (петък), 9:30 ч. в Американския център на Столична библиотека Национална научна конференция „Детското любопитство към екзистенцията: раждане, живот, смърт“. Детският център ще бъде представен от своя ръководител Адриана Гайдарова с презентация на тема: „Мамо, мамо, я кажи или детското любопитство към раждането“.

 

18 май (събота), 11 – 12 ч. Всяка седмица в Детския център „Час на приказката“. Доброволци четат за нашите деца.

 

18 май (събота), 11 – 14 ч. Всяка седмица художествено ателие под ръководството на художника Христо Кърджилов, който работи в областта на илюстрацията и оформянето на книгата. Участва в основаването на първото в България списание за комикси „Дъга“. От 1982 г. работи предимно в областта на графиката, акварела, рисунката и живописта. Участва в международни издания на графични биеналета и е носител на множество награди от най-престижните сред тях.

«
Всички