Събития

Първа среща с "Вълшебният керван"

05.02.2019
Първа среща с

На 13.02.2019 г. (сряда) от 18:00 ч. от зала "Вяра" в Столична библиотека можете да потеглите на вълнуващо приключение с Вълшебния керван!  

Как се стига по земя до Индийския субконтинент? Какво е да се събудиш в джунгла с тигър до палатката, да вървиш пеша два месеца из Хималаите или в подножието на осемхилядниците на Каракорум, да се срещнеш с духовните величия на Индия, да спиш по улици и храмове, на 5200 м.н.в., в джунгли и пустини? 

Как променя едно пътешествие, в което разчиташ единствено на Непредвидимото, без спонсори, средства, телефони и комуникации, в търсене на съкровището в себе си? През най-горещите ирански пустини, опасни терористични зони на Пакистан, покрай осемхилядниците на планетата, през сърцето на майка Индия, бродейки осем месеца в един съвсем различен свят...  Заповядайте на първата лекция от поредицата, разказваща за три години и осеммесечното пътешествие на Вълшебния керван по суша и вода през половината земно кълбо. В "Пътят на коприната – по сухоземния път към Индия" ще споделим огромното количество затрупали ни впечатления, размисли и съвети от първата част на пътуването. 

 

Лекцията ще разгледа следните въпроси:

  • Изминаването на сухоземния път от България до Индия. Ще се спрем по-подробно на най-екстремните и интригуващи ситуации при преминаването ни през Иран, Пакистан и Индия; 

  • Културни различия и най-шокиращи феномени. Как пътуването през тези държави по екстремен начин ни въздейства и промени;

  • Всекидневие, начин на живот на местните, храна, религия;

  • Интересни факти;

  • Среща със стигащите до небесата планински гиганти Хималаи и Каракорум;

  • Практическа страна: визи, разходи по пътуване, преминаване на граници, опасности и съвети как да осъществим такова пътуване. 

Ще Ви очакваме с радост. 

Вход СВОБОДЕН!

«
Всички