Събития

Премиера на стихосбирката "Отворен финал" от Виолета Воева

26.06.2018
Премиера на стихосбирката

Издателство "Скалино" и Литературният клуб на Столична библиотека Ви канят на представянето на новата книга с поезия на Виолета Воева "Отворен финал" на 27 юни 2018 г., сряда, от 18:30 ч. в клуба на библиотеката.

Изданието е спечелило конкурс на Министерството на културата.

За книгата на Виолета Воева ще говорят Марин Бодаков и Силвия Недкова.

Специален гост ще е македонската поетеса Нàташа Сарчовска, която ще изпълни няколко стихотворения от "Отворен финал" в неин препев /превод/ на македонски.

Авторката Виолета Воева ще е на разположение за автографи с посвещения, за снимки с приятели и читатели и за да отговаря на въпроси от публиката.

"Стиховете в “Отворен финал” са предимно много кратки, фотографски, с присъщата си скромност авторовият аз се разтваря в природата – и неговата свобода е и наша. Свобода на светлината. Свобода на прашинката."

Марин Бодаков

(из отзива му за "Отворен финал", публикуван в бр. 15 от 20.04.2018 на в. "Култура")

 

"Метафорите на Воева са като малокалибрени куршуми от упор. Те нямат нужда от мизансцен, за да се разгърнат. Съдържат красотата в себе си, разгръщат се директно в съзнанието, изцяло изпълват формата. Сякаш стихът продължава и след края си – читателят сам дорисува образа на месечината, която е кошница за сънища."

Силвия Недкова

(из отзива ѝ за "Отворен финал", публикуван в бр. 11 на сп. "DIVA!")

 

«
Всички