Конкурси

Пет приказки на Валери Петров търсят своите илюстратори - детски онлайн конкурс за илюстрация

12.04.2020

На 22 април тази година се навършват 100 години от рождението на големия български поет, драматург, сценарист и преводач Валери Петров. Особено място в неговото творчество заемат произведенията за деца. Валери Петров е автор на много детски стихове, пиесите „Меко казано“ „Копче за сън“, „ Пук“ , „В лунната стая“, сценарист е на едни от най известните игрални филми за деца - „Рицар без броня“ и „Йо-хо-хо“.

По случай 100 годишния юбилей на Валери Петров Столична библиотека стартира нов онлайн арт конкурс - за деца от 3 до 12 години, които да нарисуват героите от любимите „Пет приказки" на Валери Петров и изпратят снимка на илюстрацията си. Подробности за конкурса търсете на ФБ страницата на Детския отдел.

Резултатът на общите ни усилия ще бъде уникално издание на „Пет приказки“ с изпратените детски илюстрации и този единствен оригинален екземпляр ще се съхранява в колекцията от ценни и редки издания на Центъра за детска литература на Столична библиотека.

От 13 до 22 април на ФБ страницата на Детския отдел ще публикуваме всеки ден различен откъс от приказките и заданията за рисуване към текстовете. Пожелаваме ви творческо вдъхновение и очакваме вашите рисунки на имейл duo1@abv.bg или на ФБ страницата на Детския отдел.

«
Всички