Изложби

Открита е изложбата ,,Есенни багри"

22.10.2016
Открита е изложбата ,,Есенни багри
На 22 октомври 2016 г. в зала "София" на Столична библиотека беше открита изложбата на икебана и хайга,,Есенни багри". В изложбата на Българския хайку съюз бяха представени художествени творби на 12 съвременни автори в съчетание с композиции на Школата по икебана на Сдружение „Сога”. Тя обединява хайги в двете основни направления – рисунки с туш и фотохайку, с оригинални композиции от икебана, вдъхновени от естетиката на едни от най-красивите сезони – есента.
В нея могат да се видят творби от: Александра Ивойлова, Александър Телалим, Владислав Христов, Даниела Симеоновска, Детелина Тихолова, Диляна Георгиева, Елисавета Шапкарева, Зорница Харизанова, Илияна Стоянова, Мая Любенова, Радка Миндова и др. 
Специална изненада беше музикалното приветствие към гостите на Галина Апостолова (пиано), която изпълни цикъл по японски фолклорни  песни, и Диляна Георгиева (сопран), която изпя ария на Чо-Чо сан из операта„Мадам Бътерфлай” от Джакомо Пучини.
Беше представена и поетична арт инсталация с хайку, ясно обособени по нов изразен начин.  Авторска интерпретация на  Антонина Караламбева на два от начините на приложение на хартията в Япония включва топки „кусудама“, вид модулни оригами, с цветови асоциации за сезонност и съответстващи на сезона хайку.
Изложбата може да бъде разгледана до 26 октомври 2016 г., включително и на 24 октомври 2016 г. в Деня на отворените врати по случай 88-годишнината на Столична библиотека.
     
     
     
 
     
     
     

 

«
Всички