Събития

Любел Дякоf представя "Сюжети" в София

06.06.2018
Любел Дякоf представя
Десет сюжета, шест от които заемат място си на на корицата, са били заснети по едни от най-любимите и харесвани стихотворения на младата поетеса. Как изглеждат стиховете, когато оживеят, какви истории се крият зад написването им, до колко е изживяното и до колко съпреживяното? Има ли забранени теми в поезията- расизма, аборта, изневярата, преходността на славата, живота след смъртта?
Драма, Еротика, Трилър - трите сюжета, които разделят книгата, подтиквайки ни да надникнем под фустата на Провокацията, намигвайки на Смъртта, избирайки винаги суетата на Драмата, пред еднообразието на живота в рамка. 
„Сюжети" ще бъде представена от Ива Спиридонова, в качеството си на редактор на книгата, прелестен автор и скорошен основател на издателство „Библиотека България", съвместно с обичаната от всички Ралица Генчева, която съвсем скоро издаде книгата си "Кой те излъга какво е щастие", бързо превръщайки се в една от най-търсените на книжния пазар, както и прекрасната Деси Николова, носител на приза "Южна пролет" за книгата си "Алиса и петък вечер".
Вероятно това е една от най-дълго подготвяните книги - стиховете в нея са писани и изживявани в продължение на години, а корицата и цялостното оформление са отнели повече от шест месеца. Пътят на едното дете, което още на девет пише афоризми за живота и смъртта, през трудностите и цената на написаното до сътворението на една книга, носеща болка, спасение и сбъдната мечта.
За тези и за още много други неща ще си поговорят Любел, Ива, Ралица и Деси в една уж обикновена юнска вечер.

Заповядайте на 7 юни от 19:00 ч. в  Литературния клуб на Столична библиотека, пл. "П. Р. Славейков" 4.

«
Всички