Новини

Книги с автограф от проф. Саша Лозанова

04.05.2015
Книги с автограф от проф. Саша Лозанова

Направление „Библиотечни колекции“ на Столична библиотека с удоволствие съобщава на своите читатели за нови книги, лично подарени от проф. Саша Лозанова – „24 века изображения архетипи в изкуството по българските земи“ и „Изкуството в дизайна“.

Към книгата „Изкуството в дизайна“ има и диск. Изданието е полезно за студенти, докторанти, за изкуствоведи, архитекти, дизайнери, художници. То може да заинтригува и читателите, проявяващи интерес към културното наследство в архитектурата, интериора и образците на дизайна в Европа от последните два века, към създаваното в тази обширна материална област и в наши дни. Книгата се продава в книжарницата на ЛТУ. Тя е достъпна за ползване в библиотеките на ЛТУ, ТУ, УАСГ, НХА, БАН и НБКМ, както и дублиращия съдържанието й диск с цветни илюстрации.

 

Последната книга на проф. Лозанова „24 века изображения архетипи в изкуството по българските земи“ беше представена в Столична библиотека от проф. д. изк.н.Валентин Ангелов. Изданието има културологичен характер и обхваща проблематиката от историята на изкуството, етнологията, античната митология, християнството, историята на интериора и мебелите и пр.

 

 
     
 

 

«
Всички