Събития

Изложба "ТОПЛИНА" - живопис на Стела Благова в Столична библиотека

31.05.2020
Изложба

Столична библиотека представя от 8 до 12 юни 2020 г. в галерия “София” изложба на картини “ТОПЛИНА” – живопис на Стела Благова. Изложбата ще бъде отворена за посещение от 9.30 ч. до 17.00 ч.

 

Стела Благова казва, че изкуството е в нея, то е житейската й философия. Любовта й към рисуването и приложните изкуства я кара да избере в Москва средно училище с профил, който и дава възможност да учи повече за архитектурата и изобразителното изкуство. Тя приема рисуването като емоция и размисъл, начин да пресъздаде чувство, явление, събитие…Професионалният й опит е на инженер и приложен учен. Убедена е, че всяко познание спомага за извличането на нови знания и провокира мисълта и творчеството. И макар да цени различни техники, маслената живопис я завладява, защото позволява не само разкриване на дълбочината на обкръжаващия свят, но и отдаване на цялата вътрешна енергия, показване на своя личен свят. Вдъхновена от класиците, тя е повлияна най-вече от руските художници от XIX и XX век. В последните години предпочита натюрморта, който дава живот и на най-всекидневните неща.

Счита, че живописта, както и всяко начинание, трябва да се създава с любов, ум и знания, а усъвършенстването е непрекъснат процес, носещ радост.

«
Всички