Събития

Библиобус , роботчета -пчелички и поезия за посетителите на парковете „Заимов", „ Гео Милев" и Люлин център на 8 и 9 август

06.08.2020
Библиобус , роботчета -пчелички и поезия за посетителите на парковете „Заимов

Разнообразна програма е подготвила Столична библиотека за посетителите на „Зелени библиотеки" в парковете на София на 8 и 9 август от 11 до 15 часа. ще може да се разгледа новата гостуваща изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще ", посветена на историята на любимите софийски паркове .

 В парка „Заимов" на 8 август децата ще правят оригами и оцветяват занимателни книжки, ще изработят с 3D писалки стик за сапунени балони, ще играят с роботчета –пчелички, ще се забавляват с традиционни корейски игри. Обичани и популярни автори като Мирела Иванова и Йордан Ефтимов ще четат свои стихове и ще раздават книги с автографи на почитателите си. За хубавото музикално настроение ще се грижи известният саксофонист Иван Бороджиев.

По същото време в парк Люлин - център главна атракция ще е библиобусът на Столична библиотека с 1000 интересни хитови заглавия. Децата ще могат да „пътуват с музикалното влакче" на певеца и композитора Боби Мирчев, а Гергина Дворецка и Лъчезар Лозанов ще четат свои любими стихове.

На 9 август Библиобусът ще „акостира" в парк „Гео Милев" .С нас ще бъдат поетите - Анжела Димчева, Хайри Хайдам и Майя Любомирова, които ще представят свои нови творби пред публиката . За малките посетители има интересни изненади -занимателни  игри с роботчета - пчелички и рисуване с 3писалки.

Всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта, а децата ще получат подаръци - детски книжки.

Инициативите се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

Споделете със Столична библиотека хубава книга, интересни срещи, приятно лятно настроение!

А за тези, които нямат възможност да посетят летните ни читални в парковете на София, Столична библиотека ще работи с читатели през целия месец август. Очакваме Ви !

   

 

«
Всички