Събития

„Зелени библиотеки” - в Северния парк и Градската градина на 22 и 23 август

19.08.2020
„Зелени библиотеки” - в Северния парк и Градската градина на 22 и 23 август

Тази седмица Столична библиотека  и нейните „Зелени библиотеки" за първи път ще гостуват в Северен парк на 22 август, а на 23 август – в Градската градина.

Посетителите ще могат да разгледат пътуващата документална изложба с фотоси от архива на Столична библиотека „Из парковете на София – минало и настояще", представяща историята на парковете, които са "домакин" на шестото издание на кампанията на Столична библиотека.

За децата в Северния парк ще предложим уъркшоп с корейски  игри, занимания с вече популярните - пчели – ботове и 3D писалки, както и изпълнения на композитора Боби Мирчев с неговите любими детски песни. Поетите Бойко Ламбовски и Теодора Тотева ще прочетат свои нови стихове .

За първи път с нас са авторите на  издателството  за българска литература „Лексикон", които ще представят свои популярни книги.  В Северния парк с нас ще бъде детският писател Върбан Димитров с неговите „Приключения на Жълтушко", а в Градската градина- младият поет Денис Олегов.

Малките посетители в Градската градина пък ще овладяват писането на първата българска азбука Глаголица и ще се забавляват с атрактивни  детски игри.

В  поетично-музикалния „десант" в Градската градина ще участват поетите  Кристин Димитрова, Иван Ланджев, Том Филипс, който ще чете на български и английски, и известният саксофонист Иван Бороджиев.

За малките участници  на „Зелените библиотеки" има подаръци - детски книжки, а всички желаещи ще могат да получат безплатна читателска карта.

Инициативите се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки.

А за тези, които нямат възможност да посетят летните ни читални в парковете на София, Столична библиотека работи с читатели през целия месец август.

Споделете със Столична библиотека хубава книга, интересни срещи, приятно лятно настроение.

 

 

 

«
Всички