Филиали - Събития
Филиал "Сердика" с участие в Квартал Фестивал 2020
Филиал

"Четенето е модерно" е събитие, което ще ни потопи в света на книгата в рамките на три дни, 18-20 септември на тротоара пред филиал Сердика на Столична библиотека, част от

кvARTal Festival 2020 / Vol. 5

Тук можете да намерите и своята безплатна карта за 12 месеца 

 18-ти септември (петък)
"Музика и поезия пред библиотеката" - музикално-поетично събитие с поети, музиканти, актьори и всички желаещи. Ще слушаме изпълнения на флейта, китара и др. на улицата до  филиал Сердика на Столична библиотека.

Четящи: Георги Гаврилов, Иван Димитров и Наталия Иванова
Музика: Кирил Коев и Свилен Ноев (Остава)

Кога: 18:00 ч.

19-20 ти септември (събота, неделя)
Под шатрата ще разглеждаме книги, слушаме приказки, а привечер отново някой може да хване микрофона и да прочете нещо. А, може би, вие?

 

Кога: 15:30-22:00 ч.

 
 

 

Филиал Студентски на Столична библиотека сред децата от Детския лагер по изкуствата и спорта
Филиал Студентски на Столична библиотека сред децата от Детския лагер по изкуствата и спорта

На 7 юли 2020 г. от 13.00 часа Филиал Студентски ще бъде в Националната спортна академия сред децата от летния лагер по изкуствата и спорта. Това е част от инициативата на Столична библиотека "Зелени библиотеки" и новото издание на детския лагер, организирано от Район "Студентски". Учениците, които са между 9 и 12-години, ще получат безплатни читателски карти за библиотеката за срок от една година и ще имат възможност да посетят мобилната библиотека, от която ще си изберат книги за четене.

Филиал Студентски представя един забавен и нетрадиционен роман
Филиал Студентски представя един забавен и нетрадиционен роман

На 12 март, четвъртък, от 18.00 часа във Филиал Студентски ще бъде представен романът на Милена Гартли - "Ключарят". Заповядайте, за да станете част от едно детско-юношеско пътешествие в света на възрастните. По фантастичен и забавен начин ще разберете къде е границата между бъркотията и реда,между доброто и злото и как е устроен съвременният свят. И накрая ще можете да вземете автограф от самата авторка.

Филиал Студентски ще ви разкаже как да напишете история със закачливи похвати
Филиал Студентски ще ви разкаже как да напишете история със закачливи похвати

На 14 март от 11.00 часа във Филиал Студентски ще се учреди Литературен клуб за деца между 9 и 15 години, които чрез интерактивни занимания ще развиват своята мисъл и разказвачески умения. Интересни дискусии и различни гледни точки ви очакват във Филиал Студентски на Столична библиотека. Присъединете се към нас за едно необичайно творческо изживяване заедно с писателката Милена Гартли. Ще ви очакваме в събота заедно да съчиним вашата история.

Програма на културните събития във ФИЛИАЛ СТУДЕНТСКИ за месец март 2020 г.
Програма на културните събития във ФИЛИАЛ СТУДЕНТСКИ  за месец март 2020 г.

12 март, 18.30 – Представяне на българския роман „Ключарят“ с автор Милена Гартли.

 

14 март, 11.00 – Литературен клуб за деца между 9 и 15 години- дискусии, интерактивни занимания и творчески приключения.

 

19 март, 10.30 – „Енергийната ефективност“ – лекция на доц.Савов преподавател в МГУ пред учениците от Професионалната гимназия по телекомуникации.

 

20 март, 11.00 – Творческа работилница за триизмерно рисуване с3D писалки с четвъртокласниците от 8 - мо СУ „Васил Левски“. Занятията са посветени на екологичните проблеми на океаните.

 

21 март, 11.00 – „Парк за танцуващи мечки“ – разказват от Фондация „Четири лапи“.

 

28 март, 11.00 – Среща на най-малките ни читатели с песните и стиховете на поета Боби Мирчев.

На 28.02.2020 г. от 10.00 часа във филиал Студентски
На 28.02.2020 г. от 10.00 часа във филиал Студентски

Ще се съберат децата от подготвителните групи на две от детските градини в Студентски град, за да отбележим заедно 3 март. Гост на събитието ще бъде старши експерт д-р Георги Канев, който ще представи презентация, посветена на празника и мъжеството на героите,борили се за свободата на българския народ.

 

Боби Мирчев отново във филиал Студентски на Столична библиотека
Боби Мирчев отново във филиал Студентски  на Столична библиотека

На 29. 02.2020 г. от 11.00 часа каним деца и родители да се включат в нашето събитие, посветено на 1 март и на настъпващия български национален празник. Децата ще се забавляват заедно с Боби Мирчев, с неговите песни и стихчета от книгата му "България в моя детски свят". Заповядайте при нас в събота от 11.00 часа.

В очакване на Баба Марта

Очаквате ли Баба Марта? Тя скоро ще дойде и ще върже мартенички на всички - на растения, животни, хора и на едно малко кученце, което си търси дом. Ако искате да чуете историята, как кученцето си намери дом и да си направите сами  мартенички, елате на 29 февруари от 10,30 ч.в детския отдел на филиал Люлин. Подходящо за деца над 4 години. Очакваме Ви!