Филиали - Събития
Представяне на дебютната книга на д-р Гергана Златкова
Представяне на дебютната книга на д-р Гергана Златкова

На 30 юни от 18.00 часа във филиал Студентски на  Столична библиотека ще бъде представена книгата "Из пътни бележки в търсене на Обетованата земя"- поезия (стихове, поеми, фрагменти, афоризми и др.) на Гергана Златкова, доктор по западноевропейска литература. За книгата ще говори нейният издател - Асен Асенов от издателство "Мултипринт". Заповядайте в сряда при нас, за да поговорим за една по-различна книга!

Лятната ваканция идва във филиал "Люлин"
Лятната ваканция идва във филиал
Лятната ваканция идва във филиал "Люлин"
 
 

              Детският отдел на филиал "Люлин" ви  кани на съботно четене и творческа работилница на тема "Здравей, лято!" .
              Очакваме ви на 26.06.2021, събота, от 10,30 ч. с предварително записване на телефон 02/8255339.

 

Посрещане на лятото
Посрещане на лятото
На 21.06.2021 г. филиал "Сердика" на Столична библиотека ще има двоен празник. Откриване на зала за събития - "Свободна зона за изкуство" и откриване на поредна самостоятелна изложба - акрил "Импресии в цвят" с автор Валентина Попова.
Начало 18.00 ч.
Очакваме ви!
Приказка за Еньовден във филиал "Люлин"
Приказка за Еньовден във филиал

Приказка за Еньовден във филиал "Люлин"

  Искате ли да потънете в народните предания и легендата за Еньовден и билкарството?
     Предлагаме ви да  чуете интересни приказки и стихове, ще има любопитни дейности по сръчности. 
   Заповядайте във филиал "Люлин"  на 19.06.2021, събота, от 10.30 ч. с предварително записване на телефон 02/8255339, с работно време на библиотеката от 8.30-19.45 ч.
Детска изложба "Моята Азбука"
Детска изложба

По повод 24-ти май - Ден на Светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, Творческо студио "Дарита" в партньорство с филиал "Студентски" на Столична библиотека организират детска изложба на тема МОЯТА АЗБУКА.

            В изложбата участват 23 деца на възраст от 5 до 13 години, всяко от които представя своето виждане за кирилските букви от българската азбука, изпълнени в голямо разнообразие от стилове и техники. Изложбата ще продължи от 25.05 до 25.06. 2021 година и може да бъде разгледана всеки ден в работното време на библиотеката. 

Откриване: 25.06. 2021 г. от 18:00 ч. София, Студентски град, бл. 5, стол 17.

"Споделено"- поетичен рецитал във филиал " Сердика"

На 8.03.2021 г. от 19.00 ч. във филиал "Сердика" на Столична библиотека ви каним на поетично-театрален пърформанс "Споделено". Ще съпреживеем топлота, мечти и споделени чувства с поезията на Екатерина Цветкова и заедно с Миглена (Бохеми) Везирова, носителка на ежегодната награда на НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов" - "НАЙ-НАЙ-НАЙ" в категорията „Актриса за драматичен театър“- 2020 г. Очакваме ви! Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

"Приказки по телефона" във филиал "Люлин"

По случай 100 год. от рождението на детският писател Джани Родари, филиал "Люлин" на Столична библиотека Ви кани на 31.10.2020 г. от 10.30 часа да чуете "Приказки по телефона" . Те ще бъде представени от учителките Иванка Митинска и Десислава Евгениева , които заедно с децата ще четат и рисуват. Ако искате да се потопите в чудният свят на приказките запишете се на тел. 02/8255339. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

"Усещане и цвят" във филиал "Сердика"

По случай 1 октомври Световен ден на музиката и поезията филиал "Сердика" на Столична библиотека ви кани на изложба . "Усещане и цвят" са рисунки и послания от авторката Елка Петкова. Откриването е на 1.10.2020 г. в 19:00 ч. във филиал "Сердика" на ул. Сердика №1 Очакваме ви!

Филиал "Сердика" с участие в Квартал Фестивал 2020
Филиал

"Четенето е модерно" е събитие, което ще ни потопи в света на книгата в рамките на три дни, 18-20 септември на тротоара пред филиал Сердика на Столична библиотека, част от

кvARTal Festival 2020 / Vol. 5

Тук можете да намерите и своята безплатна карта за 12 месеца 

 18-ти септември (петък)
"Музика и поезия пред библиотеката" - музикално-поетично събитие с поети, музиканти, актьори и всички желаещи. Ще слушаме изпълнения на флейта, китара и др. на улицата до  филиал Сердика на Столична библиотека.

Четящи: Георги Гаврилов, Иван Димитров и Наталия Иванова
Музика: Кирил Коев и Свилен Ноев (Остава)

Кога: 18:00 ч.

19-20 ти септември (събота, неделя)
Под шатрата ще разглеждаме книги, слушаме приказки, а привечер отново някой може да хване микрофона и да прочете нещо. А, може би, вие?

 

Кога: 15:30-22:00 ч.

 
 

 

Филиал Студентски на Столична библиотека сред децата от Детския лагер по изкуствата и спорта
Филиал Студентски на Столична библиотека сред децата от Детския лагер по изкуствата и спорта

На 7 юли 2020 г. от 13.00 часа Филиал Студентски ще бъде в Националната спортна академия сред децата от летния лагер по изкуствата и спорта. Това е част от инициативата на Столична библиотека "Зелени библиотеки" и новото издание на детския лагер, организирано от Район "Студентски". Учениците, които са между 9 и 12-години, ще получат безплатни читателски карти за библиотеката за срок от една година и ще имат възможност да посетят мобилната библиотека, от която ще си изберат книги за четене.

Филиал Студентски представя един забавен и нетрадиционен роман
Филиал Студентски представя един забавен и нетрадиционен роман

На 12 март, четвъртък, от 18.00 часа във Филиал Студентски ще бъде представен романът на Милена Гартли - "Ключарят". Заповядайте, за да станете част от едно детско-юношеско пътешествие в света на възрастните. По фантастичен и забавен начин ще разберете къде е границата между бъркотията и реда,между доброто и злото и как е устроен съвременният свят. И накрая ще можете да вземете автограф от самата авторка.

Филиал Студентски ще ви разкаже как да напишете история със закачливи похвати
Филиал Студентски ще ви разкаже как да напишете история със закачливи похвати

На 14 март от 11.00 часа във Филиал Студентски ще се учреди Литературен клуб за деца между 9 и 15 години, които чрез интерактивни занимания ще развиват своята мисъл и разказвачески умения. Интересни дискусии и различни гледни точки ви очакват във Филиал Студентски на Столична библиотека. Присъединете се към нас за едно необичайно творческо изживяване заедно с писателката Милена Гартли. Ще ви очакваме в събота заедно да съчиним вашата история.

Програма на културните събития във ФИЛИАЛ СТУДЕНТСКИ за месец март 2020 г.
Програма на културните събития във ФИЛИАЛ СТУДЕНТСКИ  за месец март 2020 г.

12 март, 18.30 – Представяне на българския роман „Ключарят“ с автор Милена Гартли.

 

14 март, 11.00 – Литературен клуб за деца между 9 и 15 години- дискусии, интерактивни занимания и творчески приключения.

 

19 март, 10.30 – „Енергийната ефективност“ – лекция на доц.Савов преподавател в МГУ пред учениците от Професионалната гимназия по телекомуникации.

 

20 март, 11.00 – Творческа работилница за триизмерно рисуване с3D писалки с четвъртокласниците от 8 - мо СУ „Васил Левски“. Занятията са посветени на екологичните проблеми на океаните.

 

21 март, 11.00 – „Парк за танцуващи мечки“ – разказват от Фондация „Четири лапи“.

 

28 март, 11.00 – Среща на най-малките ни читатели с песните и стиховете на поета Боби Мирчев.

На 28.02.2020 г. от 10.00 часа във филиал Студентски
На 28.02.2020 г. от 10.00 часа във филиал Студентски

Ще се съберат децата от подготвителните групи на две от детските градини в Студентски град, за да отбележим заедно 3 март. Гост на събитието ще бъде старши експерт д-р Георги Канев, който ще представи презентация, посветена на празника и мъжеството на героите,борили се за свободата на българския народ.

 

Боби Мирчев отново във филиал Студентски на Столична библиотека
Боби Мирчев отново във филиал Студентски  на Столична библиотека

На 29. 02.2020 г. от 11.00 часа каним деца и родители да се включат в нашето събитие, посветено на 1 март и на настъпващия български национален празник. Децата ще се забавляват заедно с Боби Мирчев, с неговите песни и стихчета от книгата му "България в моя детски свят". Заповядайте при нас в събота от 11.00 часа.

В очакване на Баба Марта

Очаквате ли Баба Марта? Тя скоро ще дойде и ще върже мартенички на всички - на растения, животни, хора и на едно малко кученце, което си търси дом. Ако искате да чуете историята, как кученцето си намери дом и да си направите сами  мартенички, елате на 29 февруари от 10,30 ч.в детския отдел на филиал Люлин. Подходящо за деца над 4 години. Очакваме Ви!