Детски отдел - новини
25 години ателие "Енкаустика"
25 години ателие
По случай 90-та годишнина на Столична библиотека в залите на Детския център ще гостува юбилейната изложба "25 години ателие "Енкаустика" - гр. Габрово. Ще бъдат представени знакови творби, които възпитаници на школата са създали през годините. През този период Столична библиотека нееднократно е била домакин на изложбите на школата.

Заповядайте на 24 октомври 2018 г. от 17:00 ч.

Часът на приказката се завръща
Часът на приказката се завръща
На 6 октомври 2018 г. откриваме новата приказна година в Детския център на Столична библиотека. Велиана Симеонова от "Двама с мама" ще чете "Как Финдъс развесели Петсън".
Заповядайте в 11:00 часа. Вход свободен.
Летящото прасе разтваря крилца
Летящото прасе разтваря крилца
Уважаеми читатели,
Клубът на Летящото прасе и на четящия тийнейджър отново разтваря крилца. Откриваме новата книжна година тази събота (6 октомври 2018 г.) в 12:30 часа в Детския отдел на Столична библиотека

Заповядайте!

В Детския център ще бъдат отличени участниците в конкурса "Моят учител супергерой"
В Детския център ще бъдат отличени участниците в конкурса
Детският център на Столична библиотека и фондация "Тебешир" имат удоволствието да Ви поканят на награждаването на отличените участници в конкурса "Моят учител супергерой". 

Церемонията ще се състои на 19 май 2018 г. от 11:00 часа. Заповядайте!
Информация за конкурса може да намерите тук: tebeshir.bg

В Детския център ще бъдат връчени наградите от конкурса „Рисувай с думи”
В Детския център ще бъдат връчени наградите от конкурса „Рисувай с думи”
Във връзка с 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост – Детският център на Столична библиотека обяви литературен конкурс на тема „Рисувай с думи” за децата на София. Получихме близо 50 творби, като най-много участници има от Софийската математическа гимназия.
 
Уроци за животните в рамките на кампанията На училище в Столична библиотека
Уроци за животните в рамките на кампанията На училище в Столична библиотека

На 26 април 2018 г. гости на Детския център бяха учениците от 142 ОУ "Веселин Ханчев", които се запознаха с екипа на "Четири лапи" и изгледаха презентация за животните в рамките на кампанията "На училище в Столична библиотека".

Чудни хора в Детския център
Чудни хора в Детския център
На 28 април 2018 г. от 11:00 ч. в Детския център на Столична библиотека ще бъде представена стихосбирката на Таня Танасова "Чудни хора".
Заповядайте!
"Да се запознаем с животните" като част от кампанията "На училище в Столична библиотека"

На 25 април 2018 г. в Детския център на Столична библиотека като част от кампанията "На училище в Столична библиотека" гостуваха второкласниците от 120 ОУ "Г. С. Раковски". Посещението им беше във връзка със седмицата "Да се запознаем с животните", организирана съвместно с фондация "Четири лапи". След като изслушаха презентацията за мечките в Белица, децата получиха подарък читателски карти за библиотеката.

Шници и господин Ламантин в Детския център
Шници и господин Ламантин в Детския център

По случай международния ден на Земята 22 април, в Детския отдел на Столична библиотека ще бъде представена детската книга "Шници и господин Ламантин". Заповядайте на 21 април 2018 г. (събота) от 12:00 часа на пл. "Славейков" . Децата ще имат възможност да се срещнат с илюстраторите на книгата.

Литературен конкурс на тема „Рисувай с думи”
Литературен конкурс на тема „Рисувай с думи”

Детският център на Столична библиотека обявява литературен конкурс на тема „Рисувай с думи” за децата на София, посветен на 24 май – Денят на българската просвета и култура и славянската писменост.

Изпратете ни на е-майл duo1@abv.bg своето стихотворение, приказка, разказ, есе на свободна тема, придружено от трите имена, възраст, телефон за връзка, училище.

Крайният срок за приемане на творбите е 11 май 2018 г. Класирането ще се осъществи в 3 възрастови групи:

  • до 9 год.
  • 10-11 год.
  • 12-14 год.

Отличените творби ще бъдат представени и наградени на 18 май 2018 г. от 18:00 часа в Детския център на Столична библиотека.