Детски отдел - новини
Арт ателие в Детския център
Арт ателие в Детския център
Заповядайте в Арт ателието на Детския център на Столична библиотека, където можете да рисувате заедно с художника Христо Кърджилов и да се забавлявате! Заниманията са всяка събота от 11:00 до 14:00 часа и са подходящи за деца от 5 до 12-годишна възраст.

Вход свободен!

Над 500 деца през седмицата на Мечо Пух
Над 500 деца през седмицата на Мечо Пух

През седмицата, посветена на "Мечо Пух", над 500 деца от столичните училища посетиха Детския център на Столична библиотека. Те се забавляваха с историите от книгата, изгледаха презентация и рисуваха своя любим герой. Рисунките им са подредени в изложба в отдела.

Стартира Седмицата на Мечо Пух
Стартира Седмицата на Мечо Пух

"Седмицата на Мечо Пух" в Детския отдел на Столична библиотека стартира с посещенията на ученици от 143 ОУ "Георги Бенковски" , 7 СУ "Свети седмочисленици" и 120 ОУ "Г. С. Раковски".

Седмица на А. А. Милн и Мечо Пух
Седмица на А. А. Милн и Мечо Пух

За втора поредна година Детският център на Столична библиотека обявява инициативата „Седмица на…”. Тази година тя ще бъде посветена на А. А. Милн и „Мечо Пух” и ще се проведе от 19 до 23 ноември 2018 г. Каним всички учители да доведат своите ученици от 1 до 4 клас. В програмата са включени: четене на откъси от книги и забавни викторини.

За участие и записване тел 02/80 15 972 и e-mail: duo1@abv.bg

Очакваме Ви!

Седмица на бащата в Детския център
Седмица на бащата в Детския център

В предстоящата Седмица на бащата от 5 до 11 ноември 2018 г. Детският център на Столична библиотека и фондация „Лале” ще отбележат важната връзка между деца и бащи, дядовци, вуйчовци, учители и други значими за децата мъже. Темата тази година е „Истински chef” – за времето прекарано заедно, за здравословното хранене и начин на живот. На 10 ноември 2018 г. (събота) каним всички деца със своите бащи, дядовци, вуйчовци и други да споделят за своите хранителни навици, да сготвят нещо вкусно и здравословно заедно и да го донесат в Детския център. Жури ще определи най-вкусното ястие. Начало 11:00 часа.

Заповядайте!

Денят на будителите в Детския център
Денят на будителите в Детския център

По случай Деня на народните будители на  1 ноември 2018 г.  в Детския център на Столична библиотека ще се проведат следните събития:

  • в 11:00 ч. ще гостува писателката Живка Шопова, която ще се срещне с децата от ДГ "Преспа";
  • в 14:00 ч. занималня "Фантазия" ще представи мултимедийна презентация по случай празника.
Йордан Радичков-младши в Националната седмица на четенето
Йордан Радичков-младши в Националната седмица на четенето

На 25 октомври 2018 г., в рамките на Националната седмица на четенето, третокласници от 6 ОУ „Граф Н. П. Игнатиев” се срещнаха в Детския център на Столична библиотека с внука на известния български писател Йордан Радичков. Той с удоволствие сподели с децата интересни случки от живота на дядо си и прочете откъси от „Ние, врабчетата”.

Изложба 25 години школа Енкаустика
Изложба 25 години школа Енкаустика

На 24.10.2018 г. в залите на Детския център на Столична библиотека беше открита ретроспективната изложба "25 години школа по Енкаустика - гр. Габрово".
През годините библиотеката нееднократно е била домакин на творбите на школата. Специален гост беше госпожа Аделина Филева, директорка на Софийска градска художествена галерия, която поздрави творците и ръководителя на школата господин Румен Трифонов.

Продължава Националната седмица на четенето
Продължава Националната седмица на четенето

В Детския център на Столична библиотека продължава Националната седмица на четенето. На 25 октомври 2018 г. ни посетиха децата от четвърти клас на 54 ОУ „Св. Иван Рилски”, с които заедно четохме историите на Роалд Дал.

 

Национална седмица на четенето 2018 г. в Столична библиотека
Национална седмица на четенето 2018 г. в Столична библиотека

На 22.10.2018 г. в Детския център на Столична библиотека стартира Националната седмица на четенето. Наши първи гости бяха децата от 113 ДГ „Преспа” и 159 ДГ „Олимпийче”, с които заедно прочетохме любимите им приказки и всички деца нарисуваха предпочитаните си приказни герои.