Новини

Евродепутат на 2013 г. в Столична библиотека

05.01.2015

На 5 януари 2015 г. в Столична библиотека беше евродепутат на 2013 г. Мария Габриел от партия ГЕРБ и депутат в Европейския парламент в състава на групата на Европейската народна партия. Посещението е в рамките на Програмата „Обществени библиотеки 2020”. Тя обединява представители в Европейския парламент, които работят в полза на обществените библиотеки.

На среща с екипа госпожа Габриел изрази категоричната си подкрепа за бъдещи библиотечни инициативи и  пълното си  съдействие за осъществяване на  партньорството на нашата библиотека с  библиотеки от Европа и Африка. Госпожа Габриел похвали инициативата  „Читател на Столична библиотека за 2014 г.” и прояви желание за участие в следващите награди. Тя прояви интерес към младата читателска аудитория на Столична библиотека, към мобилната версия на сайта, към фейсбук страницата и Литературния клуб.

На Мария Габриел беше издадена читателска карта.  Г-жа Снежана Янева, председател на „Българска библиотечно-информационна асоциация“, ѝ закачи почетна значка за Посланик на библиотеките.

Госпожа Цинзова, директор на Столична библиотека, ѝ подари фототипно издание на Мавро Орбини и сборника с есета от Международния конкурс за есе на тема „Стената” по проект на ЕС.

     

 

«
Всички