За нас
Библиотеката
Работно време
Ценоразпис
Структура
Дарители
Контакти
Как мога да
Кариери

Библиографии, каталози, нови книги

Проекти, програми и връзки
Sofia 2019


Покана
УС на Фондация „Васа Ганчева” Ви кани на тържественото връчване на наградите „Васа Ганчева”, 2014
 
Поздравление от Кмета на Столична община
 
"Денят на книгата" в Детско-юношеския отдел
 Писателката Петя Александрова сподели свои мисли за книгите, четенето, приятелството, любовта в Деня на книгата и авторското право пред ученици от 6 ОУ. Илюстрира ги с примери от книгата си "Смокиново момиче".
С това ДЮО закри поредицата четения от Похода на книгите - 12.04. Юлия Спиридонова-Юлка; 15.04. Марин Бодаков.
Галерия
 
Честит празник на всички четящи!
В навечерието на Световния ден на книгата първокласници от 133 СОУ „А. С. Пушкин” посетиха Столична библиотека

На 22 април 2014 г. по време на своето първо посещение в Столична библиотека първокласниците от 133 СОУ „А. С. Пушкин” посетиха Руския център и Детско-юношеския отдел.

В Руския център те разгледаха интересната колекция от произведения за деца, разлистиха прекрасните издания с приказки, стихове и научно-популярни енциклопедии. Ръководителят на направление „Интеркултурен диалог“ и библиотекарите от Руския център разказаха на децата за празника на книгите и бяха впечатлени от читателските им предпочитания. Първокласниците се срещнаха с героите на Корней Чуковски, Сергей Михалков и Григорий Остер, и взеха участие в маратона по четене. Началникът на Детско-юношеския отдел Ирина Алексадрова разказа за огромната сбирка, която притежава отдела и обясни на децата как могат да станат читатели на Столична библиотека.

 
На 17 април 2014 г. в Мраморното фоайе на Столична библиотека се проведе вълнуваща среща с една от най-известните и талантливи български писателки – Людмила Филипова. Повод за срещата бе излъченият по National Geographic  филм, в който се споменават исторически места и  артефакти, използвани в романите на Людмила Филипова "Мастиленият лабиринт" и "Антихтонът на Данте", непознати и интригуващи факти от нейното творчество, новите й проекти и още много други, вълнуващи въображението на читателите въпроси. Срещата бе организирана от отдел "Срещи и събития" на Столична библиотека и издателство "ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ".
Галерия
 
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

СКЪПИ ЧИТАТЕЛИ,

 

НЕКА СВЕТЛИНАТА НА ВЕЛИКДЕН ОЗАРИ ДУШИТЕ НИ И НИ НАПРАВИ ПО-СИЛНИ, ПО-МЪДРИ И ПО-ДОБРИ!

 

ЮЛИЯ ЦИНЗОВА – ДИРЕКТОР

НА СТОЛИЧНА БИБЛИОТЕКА

 
Корейски кът в Столична библиотека
На 15 април Посланикът на Република Корея  - Н.Пр. ШИН Менг-хо посети Столична библиотека.

Директорът – г-жа Цинзова разказа за многообразието от  дейности, които се реализират в библиотеката и акцентира на мястото й в културния живот на столицата. Бяха обсъдени възможностите за откриване на корейски кът в рамките на направление „Интеркултурен диалог“, който Посолството на Корея ще оборудва на 4 етаж в централната сграда.

В разговорите участваха и консулът г-н ХУАНГ  Ин-сънг, г-жа Суми КИМ и ръководителят на направление „Интеркултурен диалог“. Мариета Георгиева  разказа на гостите за организацията на работата в направлението и участието на библиотекарите в различни културни и образователни проекти. Гостите посетиха чуждоезиковите читални, Руския и Американския център, които могат да служат като модел за устойчиво културно сътрудничество.

Галерия

 
Съобщение
Поради големия интерес към изложбата на Туве Янсон в галерията на Столична библиотека, експозицията ще бъде удължена до 17.04.2014 г. /четвъртък/
от 10:00 ч. до 19:00 ч.

 
 
Съобщение
Галерията на Столична библиотека ще работи на 13.04.2014 г. /неделя/
от 10:00 ч. до 17:00 ч.
Извиняваме се на тези, които не са успели да видят днес прекрасната изложба на Туве Янсон, разгледана през изминалата седмица от над 1000 посетители.
 
« Предишнa[1] 2 3 ... 68 Следваща »
Търсене в електронните каталози
Каталози
Читателски картон

Търсене в съдържанието на сайта

Обединени електронни ресурси
Регина ПИ
Регина
Регина статии

Последни новини
 · Покана
 · Поздравление от Кме..
 · "Денят на книг..
 · Честит празник на в..
 ·

Архив


Културна програма

Зали
"Надежда"
"Вяра" (видеозала)
"София"
"Фоайе I етаж"

Календар на събития
Април 2014
ПнВтСрЧтПтСбНд
  1
2
3
4
5
6
7

8
9

10

11
12
13
14

15
16

17

18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30